top of page
Search
  • alexandrosclerides

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ TOY 1991 Ν.139/1991

Question of the Week

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΒΑΣΕΙ ΝΟΜΟΥ TOY 1991 Ν.139/1991

Περιουσία η οποία εντάσσεται στην κατηγορία βάσει του περί Τουρκοκυπριακών Περιουσιών (Διαχείριση και Άλλα Θέματα) (Προσωρινές Διατάξεις) Νόμος του 1991 (Ν. 139/1991), έχει ως προσωρινό ιδιοκτήτη / Κηδεμόνα τον Υπουργό Εσωτερικών και συνεπώς οποιαδήποτε αγώγιμα περιουσιακά δικαιώματα τα οποία ίσως προκύψουν από την χρήση της περιουσίας, προωθούνται μόνο από τον κηδεμόνα / ιδιοκτήτη και όχι από το άτομο που μπορεί να έχει την κατοχή του ακίνητου ή είναι το δικαιούχο βάσει συμφωνίας που υπογράφτηκε.

Επιβάλλεται αυστηρή τήρηση των όρων συμφωνίας που υπογράφτηκε μεταξύ του Κηδεμόνα και του δικαιούχου, ιδιαίτερα από τον δικαιούχο ο οποίος σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις, αφής στιγμής διαχείριση του συμφωνημένου υποστατικού με διαφορετικό τρόπο από αυτό που έχει συμφωνηθεί αποτελεί ποινικό αδίκημα βάσει της ειδικής νομοθεσίας. Παν πολλές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με τα πιο πάνω προσπαθώντας να απαντήσουν στα βασικά ερωτήματα κατά ποσό το καθεστώς τους στο ακίνητο είναι αυτό του δικαιούχου, αδειούχου ή ενοικιαστή και ποια τελικά είναι τα δικαιώματα των εμπλεκομένων.

Όλα τα πιο πάνω αποτελούν περίπλοκες νομικές εξισώσεις οι οποίες πρέπει να εφαρμόζονται στα γεγονότα της κάθε περιπτώσεις.


20 views0 comments
bottom of page